Lord of the Flies

Det dukker stadig opp nye ting som er litt uvant her på landet. Insekter er en slik ting. Vi har ikke vært noe plaget med mygg (bortsett fra en rar kveld hvor det plutselig var mye), og jeg var jo litt forberedt på det. Bor du midt i naturen, så hører det jo med. Greit nok så har jeg vokst opp i asfaltland, men det var jo ikke sterilt og insektstfritt der heller.

Et par edderkopper i ny og ne og litt mygg på kvelden og kanskje noen maur. Det var det jeg så for meg. Men sånn er det ikke når man bor midt i blandt åkre. Det er en grunn til at det er et sinnsykt fugleliv her for å si det sånn. Greit nok det. Bare man vet hva man ikke skal gjøre. Som å sette mat på benken på kjøkken et kvarter uten å dekke det til. La skitne tallerkner stå i oppvaskkummen lengre enn en halvtime. Og la matsøppel ligge særlig lenge i dunken. For hva skjer da. Jo – fluer! Og ikke vanlige fluer, men de vilt og hemnningsløst irriterende bananfluene. Rydd alt vekk med en gang!!

Og det er jo greit hadde det bare vært meg. Men det er det ikke. En benk med to kopper full av yoghurt/frokostblanding-rester senere har kjøkkenet fått en ny dose  bananfluer. Men her ser du, her kommer mors husmorsekspertise inn. Har du lyst til  å lære et supert triks i ludo? Zalo og eddik. You heard me! Zalo og eddik. Helt sant. En liten bolle med Zalo i bunn og eddik over.

Bilde

Bananfluene blir tiltrukket av eddiken (told you they’re sick creatures) og zaloen gjør at de drukner.

Bilde

Så. Nå vet du det.

Om Iren

Jeg er en 40-og-noe år gammel dame som har vært en asfaltelskende byjente hele mitt liv inntil jeg - totalt ute av karakter - bestemte meg for å flytte på landet med mann, barn og hamster. Og jeg elsker det!! Her på bloggen inviterer jeg deg inn i mitt liv og det som inspirerer meg, irriterer meg, gleder meg og rører seg i mitt hode og i mitt liv. Her på landet. Velkommen inn!
Dette innlegget ble publisert i Lifehacks. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s