The Juice…

Vi har den absolutte fornøyelse av å ha to store frodige ripsbusker på tomta. Har plukket til den store gullmedaljen, men allikevel er det rips igjen på busken. Nå har vi gele, syltetøy, saft og likør og det smaker himmelsk! Jentene mine elsker mammas hjemmelagde saft. Og med en saftkoker er det fantastisk enkelt også. (Tusen takk, tante)

Jeg er litt nybegynner på slike ting, så jeg gikk til min evige livredder, nemlig «Familiens Store Kokebok». Et fantastisk oppslagsverk!

Jeg har da brukt oppskriften i denne boken som er slik:

1kg rips (ca 2. liter)

6 dl vann

Pr liter avrent saft:

6 dl sukker

Saft som lages i dampsaftappartat eller saftkoker er lett å lage. Den passer seg selv under dampingen. Hvis du ikke har i sukkeret under dampingen, bland saft og sukker og kok opp på nytt. Fyll saften i varme, godt rengjorte flasker. Lukk flaskene med kork og oppbevar saften mørkt og kjølig.

Du kan også legge bær og sukker lagvis i kurven når du damper saften, men en del av sukkeret vil da følge med i avfallet.

Og resultatet  blir som følger:

469 483 485

Om Iren

Jeg er en 40-og-noe år gammel dame som har vært en asfaltelskende byjente hele mitt liv inntil jeg - totalt ute av karakter - bestemte meg for å flytte på landet med mann, barn og hamster. Og jeg elsker det!! Her på bloggen inviterer jeg deg inn i mitt liv og det som inspirerer meg, irriterer meg, gleder meg og rører seg i mitt hode og i mitt liv. Her på landet. Velkommen inn!
Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter, Ukategorisert og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s