Få mer tid

Dette er noe vi alle kjenner oss igjen i, vi barn av Tidsklemma. Vi trenger mer tid. Problemet er jo at det er ikke mer tid. Vi får kun 24 timer alle sammen. Så da går vi rundt og sukker: «Hadde jeg bare hatt litt mer tid, så skulle jeg sannelig ( sett inn livsdrøm her)….» Men det blir ikke mer tid, ikke mer enn det vi allerede har. «Kom igjen unger», maser vi på morgenen, «vi har dårlig tid». Men vi har ikke dårlig tid. Det finnes ikke dårlig tid. Tid er kun tid, hverken god eller dårlig. Men vi har til tider en overveldende følelse av knapphet med tid.

Det er rart hvordan tid egentlig er en følelse av mye, lite, rask, sakte… Jeg vet at hvis jeg husker å puste og  jeg klarer å sentrere meg, være her, være NÅ, så vet jeg også at følelsen av knapphet, hastverk og dårlig tid blir mindre. Noen ganger helt borte. Men det er lettere sagt enn gjort. For man vil så gjerne rekke så mye og man vet at «hvis jeg bare får unna dette her så kan jeg… «, «Jeg må rekke å hente ungene innen,…. for da får jeg tid til… »

Jeg tenker ganske ofte på hva det er ungene lærer av meg. Uansett hva jeg forteller de, så er det hva jeg gjør de lærer mest av. Og hvilken rollemodell er jeg når jeg haster fra det ene til det andre? Ikke noe særlig. Men jeg har blitt flinkere til å legge flink pike syndromet i skuffen når jeg kommer hjem. Og jeg prioriterer riktigere. Eller. Jeg gjør akkurat det samme som før. Jeg er bare mer tilstede når jeg gjør det. Og dermed har jeg følelsen av mer tid. And there you have it. Lett som en plett som minste jentami sier. Pust og vær tilstede – og vips – mer tid. Eller illusjonen av mer tid. Men det går ut på det samme.

251

Om Iren

Jeg er en 40-og-noe år gammel dame som har vært en asfaltelskende byjente hele mitt liv inntil jeg - totalt ute av karakter - bestemte meg for å flytte på landet med mann, barn og hamster. Og jeg elsker det!! Her på bloggen inviterer jeg deg inn i mitt liv og det som inspirerer meg, irriterer meg, gleder meg og rører seg i mitt hode og i mitt liv. Her på landet. Velkommen inn!
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s