Få ting gjort

Jeg skrev i går om det å ha følelsen av å ha lite tid. Noe av problemet er at vi har jo så mye vi skulle ha gjort! Og det tar så lang tid å få gjort alle de tingene vi skulle ha gjort. Og vi som hadde så lite tid i utangspunktet har nå enda mindre tid. Og får i hvertfall ikke gjort alle de tingene vi skulle ha gjort.

Vel. Det finnes måter å få tingene unnagjort på mindre tid:

1. Slutt og «kuke-rundt». Ikke hent en kaffekopp først, les ferdig VG først, fikse håret først. Slutt og «kuke-rundt» og gjør det NÅ.

2. Rutiner. Ahh, for et fantastisk ord. Mange tenker på rutiner som kjedelig og et nødvendig hverdagsonde, men sannheten er at rutiner er nøkkelen til frihet. I det øyeblikket du har innarbeidet en rutine, så går ting på auto-pilot, du slipper å tenke og dobbeltsjekke og alt går mye fortere. Vi har for eksempel jobbet lenge med å innarbeide en god morgenrutine med jentene. Og nå som det begynner å sitte litt, så bruker vi mye mindre tid og vi kommer til barnehage og SFO med det som skal være i sekkene og – ikke minst – fornøyde unger.

3.Få nok søvn. I det øyeblikket du ikke får sovet nok går produktiviteten, konsentrasjonen og humøret ned. Ikke lett å få ting gjort da…

4. Skriv en «To do»- liste. Bare sørg for at den er realistisk slik at den ikke blir en «Dårlig samvittighet»-liste istedet. Ikke noe kult når du legger deg for kvelden og du bare har fått gjort en fjerdedel av det som står på lista.

5. Det vanskeligste først. Det heter å svelge frosker. Faktisk et eksisterende uttrykk. Ta den vanskeligste eller mest ubehagelige tingen på lista, den gruer deg mest til og gjør den først. Ting sklir lettere etterpå og du har virkelig følelsen av å ha utrettet noe.

6. Penn og papir. Ha alltid penn og papir i veska. Da får du skrevet ned gode ideer med en gang de dukker opp og du får lagt inn ting på «to-do»lista i det øyeblikket du kommer på noe som  må gjøres.

7. Sosial media. Skru det av. Facebook. Twitter. Pinterest. Instagram. Eller sorte tidshull som vi også kan kalle det. Bestem deg for hvor mye tid du har til å bruke på det og så skru det av når tiden er over. Tiden svelges i store gulper når du sitter foran dataen. Prøv en uke å skrive opp hvor mange timer du bruker på dette så kanskje du får en liten vekker.

8. Spis bra.  Hold deg unna junk i ukedagene. Ha en «godtedag» i uka. Tar du vare på kroppen din får du mer overskudd og det er lettere å få ting gjort.

9. Si nei. Ikke si ja for å være grei. Alle tingene du sier ja hvor du egentlig har lyst til å si nei, trekker deg ned, spiser av tiden din og gir deg «bad mojo». Du er ikke flink pike når du alltid sier ja. Du er flink pike når du sier nei. Hvis det er nei du mener.

10. Senk farten.  Les. Dette. Så. Sakte. Du. Kan. Senk farten og pust med magen. Rart med det, men når du slutter å stresse og løpe i ring rundt deg selv, så får du faktisk gjort mer.

Sånn. Ti tips for hvordan få mer gjort. Så nå skrur du av dataen og går ut og gjør de tingene du skulle ha gjort. Gå ut og svelg en frosk!

frosk

For den som lurer så fant jeg froskebilde på vg.no. En ganske spennende sak på denne frosken. Den er fra Tanzania og er oppkalt etter Norge. Den heter Norvegicorum. Du kan lese om saken her: www.vg.no. Ja til flere slike nyheter!

Om Iren

Jeg er en 40-og-noe år gammel dame som har vært en asfaltelskende byjente hele mitt liv inntil jeg - totalt ute av karakter - bestemte meg for å flytte på landet med mann, barn og hamster. Og jeg elsker det!! Her på bloggen inviterer jeg deg inn i mitt liv og det som inspirerer meg, irriterer meg, gleder meg og rører seg i mitt hode og i mitt liv. Her på landet. Velkommen inn!
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s