Syv måter å unngå mamma nedsmeltning

Vi har alle vært der. Bare innrøm det. Har du unger, så vet du hva jeg snakker om. Det øyeblikket du kjenner at du rakner innvendig og nå – nå orker du bare ikke mer! Og så kommer nedsmeltingen. Du går eksplosivt opp i sømmene. Vel, her kommer redningen. Syv selvhjelps metoder for å unngå mamma nedsmelting.

  1. Når du kjenner nedsmeltningen er rett rundt hjørnet, lås deg inn på badet med et magasin og lat som du ikke hører ungene når de dundrer på døra.
  2. Når ungene klager og sutrer, så hvisk tilbake. Helst på et språk ungene ikke forstår.
  3. I det frustrasjonen bygger seg opp, så bryt det hele av med å synge av dine lungers fulle kraft. Og helst med litt heftig koreografi.
  4. Blir du forbanna når de søte små på magisk vis har forvandlet seg til drittunger, så ta igjen ved å kile de. Litt hyggeligere måte å ta ut frustrasjonen på – og barnelatter snur humøret ditt. Og ungene blir som oftest litt blidere sjøl også.
  5. Minn ungene dine på at du faktisk er veldig glad i de. Selv om de har selektiv hørsel. Og gjenta helt til du tror på det.
  6. Løp trapper. Få opp pulsen og løp til til du får blodsmak i munnen og propper i ørene. Da hører du ikke unga som slåss. Og du har ikke pust igjen til å kjefte.
  7. Når ikke noe annet funker: Det finnes alltid rødvin.

smelting

Dette bilde fra yr.no viser nedsmelting i praksis.

Om Iren

Jeg er en 40-og-noe år gammel dame som har vært en asfaltelskende byjente hele mitt liv inntil jeg - totalt ute av karakter - bestemte meg for å flytte på landet med mann, barn og hamster. Og jeg elsker det!! Her på bloggen inviterer jeg deg inn i mitt liv og det som inspirerer meg, irriterer meg, gleder meg og rører seg i mitt hode og i mitt liv. Her på landet. Velkommen inn!
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Syv måter å unngå mamma nedsmeltning

  1. Linda sier:

    Bra råd for bedre psykisk helse:) rent bortsett fra noen litt psykedeliske da;) kommer fra en annen dame med liten tålmodighet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s