Nye tider… eller er det tilbake til gamle dager?

Vi har fått ny regjering. Og du kan si mye rart om denne regjeringen. Vet i hvert fall at jeg har gjort det. Og mye viktige ting har de jo allerede slått fast.  Som at det nå skal bli tillatt med proffboksing. Og at Kristendom igjen er et fag i skolen. Godt man tar de viktigste tingene først. Gir følelsen av å ha utrettet noe, det vet du. Men jeg sitter med en litt rar følelse i magen mesteparten av tiden. Siterer en venn av meg som kom med en dekkende uttalelse for hva jeg kjenner litt på:

«Har jeg forstått det riktig om den gråblå regjeringen med de brune stripene skal bruke mer penger og gi mer penger tilbake, at folk skal få beholde mer penger og at det skal brukes mer penger på tøv, men mindre på tull?»

(Sagt av Heidi Sund med den fine bloggen http://kjerringkraft.blogspot.no/)

Akkurat sånn føler jeg det er. Bare sleng på litt mer Halleluja. Men det er på tide at Frp får prøve seg i regjering. Da kan alle som går på trygd og som allikevel stemmer Frp få se hva det vil si når dette partiet styrer landet. Synes det er på tide at folk flest får kjenne denne politikken på kroppen. Ja til søndagsåpne butikker, skriker folk. Bortsett fra de som jobber i butikker. Selv så mener jeg at har du et problem med å planlegge handlingen din slik at du ikke klarer å handle inn det du trenger i løpet av ukas seks andre dager, ja da fortjener du Frp politikk. Men jeg skal klare fire år helt greit. Og uten å bli sutrete. Lover.

Men et sted går grensen. Og det er når det åpnes for at fastleger skal kunne reservere seg mot at kvinner skal få selvbestemt abort. Selvbestemt abort er en lovfestet rettighet i dette landet!! Retten til å bestemme over egen kropp er en hardt tilkjempet rettighet. De kvinnene som kommer til fastlegen sin for å få hjelp er allerede langt nede. Og så skal man være nødt til å møte «Beklager, men jeg har reservert meg mot slike tilfeller som deg, jeg». Man kan kanskje finne seg en annen lege hvis man bor i en by eller i et tettsted, men i grisgrendte strøk er man gjerne prisgitt den legen man har.

Jeg vet at det ikke er bare meg som blir sint av slik. Og godt er det. For det er min kropp! Og mitt valg!

Min kropp - mitt valg

Om Iren

Jeg er en 40-og-noe år gammel dame som har vært en asfaltelskende byjente hele mitt liv inntil jeg - totalt ute av karakter - bestemte meg for å flytte på landet med mann, barn og hamster. Og jeg elsker det!! Her på bloggen inviterer jeg deg inn i mitt liv og det som inspirerer meg, irriterer meg, gleder meg og rører seg i mitt hode og i mitt liv. Her på landet. Velkommen inn!
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s