Brorsankake / aka konfektkake / aka bli ei dundre på hundre – kake

Bror hadde bursdag for en uke siden. Var hos han i går og feiret han som seg hør og bør med mat, kaker og is. Han har gifta seg med ei trønderjente, så hva er da mer naturlig enn at det serveres sodd? «Æ kjænn barten gro ja», sier bror mens han slurper i seg. Det her er virkelig undervurdert mat!

Problemet er bare at det er så godt, og etter at man har stappet i seg både to og tre ganger så orker man ikke så mye kake…  OG – er du hos min svigerinna mi, så må du smake på kakene for denne dama kan bake!  Får nesten litt prestasjonsangst når jeg skal ta med kake for hun er så flink. Men jeg tok med meg en sjokoladekake som er uten mel og uten farin. Og den er sinnsykt god i tillegg. «HÆ?», tenker du, «Er det mulig? Det er jo tre ting på en gang!» Ja, det er mulig. Skulle egentlig bare mangle ettersom kaka har noe sånt som 4000 kcal pr kakestykke. Den er en liten «rewrite» av Manuela Kjeilen sin Flourless Chocolate Cake. Jeg har tilpasset den litt til mine barns ganer.
Og nå heter den:

Bli ei dundre på hundre – kaka

Du trenger:

450g mørk kokesjokolade

230 g smør

8 – 9 egg

Smelt sjokoladen i vannbad.

004

Pass på å ikke få noe vann i sjokoladen for da er den ødelagt. Og jeg lover deg det er kjipt å ødelegge 4 og 1/2 sjokoladeplate!!  Ha i smøret i terninger og rør om til det er smeltet. Sett til side den vanvittig godluktende blandingen. Prøv å ikke sikle og gå heller å ta eggene ut av kjøleskapet. Det er viktig at eggen er kalde, så ikke ta de ut før du skal bruke de. Knekk 8 store eller 9 små egg i en bolle og pisk i ca 6-7 minutter inntill det er en «nesten eggedosis» som jeg kaller det.

006

Så kan du helle i den herlige sjokoladesausen.

008

Visp det sammen til en syndefull sjokolade krem. Hell røra i en smurt kakeform på 20 cm.

Lag et vannbad i bakeplate med høy kant. Dekk kakeformen med aluminiums folie for det må ikke  komme vann i formen mens kaken stekes.

Stekes i 25 – 30 min på 140 grader (forvarmet ovn). Kaka ser nesten ut som brownies når den er ferdig.

025

Det beste er om den får hvile i kjøleskapet over natten, men det går bra med et par timer i kjøleskapet også.

Og når kaka er ferdig avkjølt kan du lage kremen:

Syndefull kakekrem

5 dl kremfløte

1 dl sukker

2 ss jordbær syltetøy (uten hele bær)

1 ss sitronsaft

4 gelatinplater

Legg fire gelatinplater i kaldt vann og sett til side. Pisk opp fløte og sukker og sett til side.

024

Ta to ss syltetøy uten hele bær (ellers blir det bare ekkelt) med littebitt vann i en kjele og kok opp. Ta av varmen. Press vannet ut av gelatinplatene og rør de ut i jordbærsausen. Rør gelatinjordbærblandingen inn i kremen litt og litt. Og til slutt rører du en ss sitronsaft inn i kremen. Ha blandingen på toppen av kaka.

026

Etter 20 minutter i fryseren eller et par timer i kjøleskapet har herligheten stivnet og du kan pynte den.

Og så er det bare å gnafse i seg. Lykke til med ridebukselårene sier jeg bare…

Om Iren

Jeg er en 40-og-noe år gammel dame som har vært en asfaltelskende byjente hele mitt liv inntil jeg - totalt ute av karakter - bestemte meg for å flytte på landet med mann, barn og hamster. Og jeg elsker det!! Her på bloggen inviterer jeg deg inn i mitt liv og det som inspirerer meg, irriterer meg, gleder meg og rører seg i mitt hode og i mitt liv. Her på landet. Velkommen inn!
Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Brorsankake / aka konfektkake / aka bli ei dundre på hundre – kake

  1. Grethe Fossli sier:

    Den kaka skal jeg bake en gang, bare å lese oppskriften gir meg vann i munnen. Nam, nam

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s