Lev på budsjett

Denne måneden har jeg kjørt et hardt matbudsjett. Målet var egentlig å få matbudsjettet til å gå under 5000 kr, men det skar seg. Det ble på litt over 6000,-. Men det er jo allikevel ikke verst når vi er en familie på fire. Og bare så det er sagt så inkluderer matbudsjett alt av toalettartikler, oppvaskmiddel, dopapir osv.

Det største trikset er helt klart at jeg handler en gang i uka. Ingen småhandling. Alt av melk og brød, pålegg, lørdagsgodt. Alt. Det fine er jo at det meste kan fryses, men cluet er jo at skal du handle en gang i uka må du planlegge.  Rutinen min er som følger:

Hver fredag kveld eller lørdag morgen går jeg gjennom det jeg har i fryseren og planlegger ukens middager. Når jeg har funnet ut hva jeg trenger å kjøpe inn til middagene, så gjør egentlig resten av seg selv. Jeg må bare huske å se om det er noen spesielle avtaler som f.eks. at vi skal ha noen av jentenes venner på middag. Eller at mannen er alene hjemme  en ettermiddag 😉

002

Mannen har ikke vært enig i alle mine prioriteringer, men han er nok takknemlig for at jeg gjør unna handlingen alene. Og det er mye å spare når man er litt bevisst. Og ikke tar hensyn til familiens sære egenheter. Sånn som at mannen ikke likte størrelsen på brødskivene på brødet jeg kjøpte. Men dette brødet sparer oss 36 kroner i uka som blir 1872,- kr spart i året. På brød. Og det smaker like godt og er like sunt. Det er bare bakt i en annen form. Det blir fort penger av slikt. Og det er gøy å få det til. Og det inspirer til å ta det lengre.

 

Vi får se om vi klarer å legge inn en Harryhandel denne måneden så kanskje jeg når målet 🙂

Om Iren

Jeg er en 40-og-noe år gammel dame som har vært en asfaltelskende byjente hele mitt liv inntil jeg - totalt ute av karakter - bestemte meg for å flytte på landet med mann, barn og hamster. Og jeg elsker det!! Her på bloggen inviterer jeg deg inn i mitt liv og det som inspirerer meg, irriterer meg, gleder meg og rører seg i mitt hode og i mitt liv. Her på landet. Velkommen inn!
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s