Rute 354….WTF?

Ja, jeg har flytta på landet. Og ja, jeg elsker det. Og ja, jeg har sett for meg at det skulle være enkelt å kombinere med en jobb i byen. Det går jo ekspress buss må vite. Også går det tog. Men så en vakker høstmorgen (egentlig vet jeg ikke om den var vakker for det var bekmørkt, det bare høres bedre ut sånn) så kom jeg i prat med en mens jeg sto og ventet å bussen. Han sa at de skulle legge ned ekspressrute 354. Jeg banna. Helt på refleks. Hva i alle dager gjør jeg nå?

Jeg har i løpet av de tre og en halv månedene vi har bodd her, forsøkt å ta toget på morgenen seks ganger. En gang mistet jeg toget, men fire av de seks gangene var det faktisk ikke parkeringsplass til meg slik at jeg måtte snu og kjøre til bussholdeplassen allikevel. Ta toget sier de. Ok. Skal jeg gå seks kilometer hver morgen på landevei uten lys for å kunne ta toget? Må jo det når det ikke er nok parkeringsplasser.

Den ene gangen jeg fikk tatt toget var det så fullt på toget at det ikke var mulig å få sitte. Og på Lillestrøm stasjon var det noen som ikke kom med på toget fordi det var for fullt!! Joda. Ta toget.

Så kan jeg jo ta buss allikevel selvom det ikke er ekspress. Det er bare at jeg totalt bruker en time og et kvarter hver vei i stedet! To og en halv time i reising hver dag! Ikke akkurat et fantastisk tilbud…

Så da gjenstår bil. Jeg skal ærlig innrømme at jeg elsker bilen min. Den er så fin. Og det er den aller første bilen jeg noensinne har eid, så det er vel ganske naturlig at jeg er glad i den. Det jeg ikke er særlig glad i er køen på E6 om morgenen og ettermiddagen. For det er ikke bare på toget det er fullt. Det er fullt på veien også. Så hvorfor da fjerne et tilbud som har potensiale til å ta 40 til 50 biler av veien for hver avgang?

Man kan alltids sørge for å kjøre på odde tider for å unngå kø. Jeg har prøvd det også. Og det gikk kjempefint. Brukte 25 minutter til jobb fra jeg gikk ut døra hjemme. Men så var det parkering da. Oslo kommune vil at alle skal kjøre kollektivt så de bygger ikke ut parkeringsplasser. Første dagen jeg kjørte brukte jeg 45 minutter på å finne en ledig parkeringsplass! Førtifem – 45 – minutter!!! Og siden det også var et stykke fra jobb tok det meg et kvarter å gå til jobben etterpå. En eneste gang har jeg fått parkert rett utenfor jobben.

Hele situasjonen gjør meg kvalm. Folk sitter på bussen og diskuterer fra de kommer ombord til de går av. Alle er fortvilet for de fleste har ikke et reelt alternativ. Jeg skulle gjerne vite hvilken idiot det er som har fått gjennom dette forslaget. Vedkommende må ha bachelor i Dust!

Folk spør meg stadig vekk om det ikke er litt vanskelig å få hverdagen til å gå opp når man har flytta på landet. Og jeg svarer at «Nei, da. Det går jo ekspress.» Helt til femtende desember i hvertfall…

Vil du være så vennlig å hjelpe til å signere på en underskrifts kampanje? Fikk høre om den i går. Gå inn her:

http://www.underskrift.no

Redd bussen min!!

abcnyheter

Om Iren

Jeg er en 40-og-noe år gammel dame som har vært en asfaltelskende byjente hele mitt liv inntil jeg - totalt ute av karakter - bestemte meg for å flytte på landet med mann, barn og hamster. Og jeg elsker det!! Her på bloggen inviterer jeg deg inn i mitt liv og det som inspirerer meg, irriterer meg, gleder meg og rører seg i mitt hode og i mitt liv. Her på landet. Velkommen inn!
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

3 svar til Rute 354….WTF?

  1. Jeg foreslår at vi sammler oss til en felles aksjon mot nedleggelse av Auli Stasjon og bussrute 354. Mitt forlag er en demostrasjon på Auli stasjon, hvor vi sperrer jernbanelinjen for trafikk i 2 timer. Dette vil få bred mediadekkning, å vi gir et meget tydelig signal om at dette finner vi oss ikke i!

  2. Meget godt, og beskrivende innlegg. Ruter kjører på etter overordnede forordninger, uten å se på kart eller reelt behov….

  3. Har vært inne på samme tanke, Jeger…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s