Jeg innrømmer det

Jeg innrømmer det. Jeg er en hønemor. Den dagen min førstefødte ble født var starten på en reise som endret meg totalt. Jeg var forberedt på at livet mitt skulle endres. Jeg var ikke forberedt på at jeg skulle endres. Det var som om følelsesregisteret mitt eksploderte over natten. Jeg var fyllt med en evig vidtrekkende kjærlighet, men også frykt. For plutselig var verden blitt et farlig sted og det var blitt min jobb å beskytte et nytt og forsvarsløst lite vesen.

Og når jeg er inne på det: Hvem som bestemte at alle nyfødte også skal komme med en gratis bøtte med skyldfølelse, det skulle jeg likt og visst! Jeg var overveldet til å begynne med, men det gikk seg til.

Man lærer så lenge man har lever, som min far pleide å si.

Så ble jeg gravid igjen. I tiden før jeg fikk min yngste datter lurte jeg mye på hvordan det skulle bli, for jeg elsket min førstefødte så høyt at det innimellom var fysisk vondt i hjerte. Hvordan skulle det kunne romme kjærligheten til en til? Men da hun kom… Det er alltid plass til mer kjærlighet. Og det tar ikke slutt.

Men bekymringene tar heller ikke slutt. Jeg bekymrer meg for hvordan de skal klare seg i denne store og vanskelige verden. Hvordan skal jeg klare å slippe taket og la de selv  få teste vingene sine? Vet jeg må. Men som sagt – det bekymrer meg.

Min oppgave som mor er i hvert fall det viktigste jeg gjør i livet. Og jeg er evig takknemlig for at jeg har fått dette privilegium. Å være mamma.

Så her – til alle mødre – er en mors bønn skrevet av Tina Fey

A Mothers Prayer by Tina Fey

First, Lord: No tattoos.

May neither Chinese symbol for truth nor Winnie-the-Pooh holding the FSU sign stain her tender haunches.

May she be Beautiful but not Damaged

For it’s the Damage that draws the creepy soccer coach’s eye, not the Beauty.

When the Crystal Meth is offered

May she remember the parents who cut her grapes in half

And stick with Beer.

Guide her, protect her

When crossing the street, stepping onto boats, swimming in the ocean, swimming in pools, walking near pools, standing near the subway platform, crossing 86th street, stepping of boats, using mall restrooms, getting off escalators, driving on country roads while arguing, leaning on large windows, walking in parking lots, riding Ferris wheels, roller coasters, log flumes, or anything called «Hell drop», «Tower of Torture,» or the «Death Spiral Rock N’ Zero G featuring Aerosmith,» and standing on any balcony ever, anywhere, at any age.

Lead her away from Acting but not all the way to Finance.

Something where she can make her own hours, but still feel intellectually fulfilled and get outside sometimes.

And not have to wear High heels.

What would that be Lord? Architecture?  Midwifery? Golf course design?  I’m asking You because if I knew, I’d be doing it, Youdammit.

May she play the Drums of the fiery rhythm of her Own Heart

With the sinewy strength of her Own Arms,

So she need Not Lie With Drummers.

Grant her a rough Patch form twelve to seventeen.

Let her draw horses and be interested in Barbies for much too long.

For childhood is short – a Tiger Flower blooming Magenta for one day – And Adulthood is long and Dry-humping in Cars will wait.

O Lord, break the internet forever,

That she may be spared the misspelled incentive of her peers

And the online marketing campaign for Rape Hostel V : Girls Just Wanna Get Stabbed.

And when she one day turns on me and call me a Bitch in front of Hollister,

Give me the strength, Lord, to yank her directly into a cab in front of her friends,

For I will not have that Shit. I will not have it.

And should she choose to be a Mother one day, be my eyes, Lord.

That I may see her, lying on a blanket on the floor at 4:50 am, all-at-once exhausted, bored, and in love with the little creature whose poop is leaking up its back.

«My mother did this for me once» she will realize as she cleans feces off her baby’s neck.

«My mother did this for me». And the delayed gratitude will wash over her as it does each generation and she will make a Mental note to call me. And she will forget.

But I’ll know, because I peeped it with Your God eyes.

 

Amen

(copyright «Bossypants» by Tina Fey)

Anbefaler alle som har en sans for humor å kjøpe boken «Bossypants» av Tina Fey:

http://www.amazon.com

bossy

Om Iren

Jeg er en 40-og-noe år gammel dame som har vært en asfaltelskende byjente hele mitt liv inntil jeg - totalt ute av karakter - bestemte meg for å flytte på landet med mann, barn og hamster. Og jeg elsker det!! Her på bloggen inviterer jeg deg inn i mitt liv og det som inspirerer meg, irriterer meg, gleder meg og rører seg i mitt hode og i mitt liv. Her på landet. Velkommen inn!
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s