Supermatgrøt

Vi forsøker å finne andre alternativer  til frokost enn brødmat. Og på morgenen kan ikke ting være vanskelig eller tidkrevende for selvom jeg er tidlig oppe og rocker så er jeg nærmest for en zombie å regne når det kommer til hjernekapasitet. Systemet mitt må ha en time i sirkulasjon før jeg fungerer som jeg skal. Takk Gud for rutiner.

Et godt alternativ vi har funnet er Chiagrøt. Det beste er at den gjør seg selv klar over natten. Og chia frø er jo supermat! De innholder omega 3, antioksidanter, fiber og er et fullverdig protein. Faktisk så har to skjeer med chiafrø mer Omega3 enn en hel laksefilet og 205 mg kalsium som mer er enn i ett glass melk og mer antioksidanter enn blåbær. Det kaller jeg frokost!!

Her er oppskriften på Chiagrøt:

Til to porsjoner chiagrøt trenger du:
♦ 6 ss chiafrø
♦ 3 dl hasselnøttmelk / mandelmelk eller annen nøttemelk
♦ 1 ss yaconsirup eller annet søtt
♦ 1/2 ts ekte vaniljepulver
– Dette blandes godt sammen og settes i kjøleskap over natten. Rør gjerne i grøten før du legger deg så yaconsirupen og vaniljepulveret blir ordentlig blandet sammen med chiafrøene.
– Server med en dæsj yaconsirup, bløtlagte og hakka valnøtter, mandler eller hasselnøtter, blåbær og jordbær.

Chia frø

Jeg kjøper mine på Life og der ser posen slik ut.

Om Iren

Jeg er en 40-og-noe år gammel dame som har vært en asfaltelskende byjente hele mitt liv inntil jeg - totalt ute av karakter - bestemte meg for å flytte på landet med mann, barn og hamster. Og jeg elsker det!! Her på bloggen inviterer jeg deg inn i mitt liv og det som inspirerer meg, irriterer meg, gleder meg og rører seg i mitt hode og i mitt liv. Her på landet. Velkommen inn!
Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s