Bored?

«Mammaaaaa, jeg kjeeeeeder meeeg!» Hørt det før? Og hva gjør man med unger som kjeder seg? Setter på tv’n? Nei. Kjører i gang playstation? Nei. Ber dem om å gå og legge seg? Nei.

bored1

Du kan:

1. Lag telt i stua. Sleng et dobbeltlaken over spisestue bordet og et pledd og noen puter under bordet. Gi de i tillegg noen bøker, et par lommelykter og noen gulrøtter, paprikabiter og agurkstenger på en papptallerken og du blir «Verdens beste mamma» på en-to tre.

2. La barna ominnrede barnerommene. Selvfølgelig må du hjelpe dem med å flytte møblene, men de skal selv få bestemme hvordan det skal være. Kanskje blir de finere en det de var. Og blir det ikke det? Pytt sann. Husk å ta før og etter bilder.

3. Lek skjønnhetssalong. La jentene få sminke mamma og fikse håret hennes. Og her er det enda viktigere enn på forrige punkt: Ta før og etter bilder!!

4. Lag hjemmelaget ispinner. Kjør sammen en kjapp smoothie og hell det over i isformer. Har du ikke isformer, så er det mye som kan brukes som form i stedet. Shotglass for eksempel. La de stå litt i fryseren så de begynner å fryse til og så putter du en teskje i hvert glass.

5. Lage et skattekart og la ungene leke sjørøvere. «Hei unger, se hva jeg fant! Jeg tror dere må en tur ut på de sju hav…»

6. Rebusløp. Gjem en premie. Trenger ikke være noe stort. Hva med en lapp som inviterer til kakao og kortspill? Vær kreativ. Så tegner du tegninger over alle plassene du kunne tenke deg å gjemme en lapp. Vaskemaskina, kommodeskuffen, pappas støvler osv. Så starter du i en ende. Gi barna lappen med pappas støvler. Der finner de lappen med kommodeskuffen. I skuffen ligger lappen med vaskemaskinen. Og slik fortsetter det. Hvor langt rebusløp det blir avhenger av hvor mange tegninger du gidder å tegne. Og hvor kjapt det går avhenger av hvor god du er til å tegne 😉

Sånn. Nå trenger ikke barna kjede seg mer. Og ikke du heller når jeg tenker etter.

Og da kan du også få gleden av høre: «Du er den beste mamman vi har, altså.» Som de har så mange andre mamma, tenker jeg 🙂

Bilde omgtens.com

Om Iren

Jeg er en 40-og-noe år gammel dame som har vært en asfaltelskende byjente hele mitt liv inntil jeg - totalt ute av karakter - bestemte meg for å flytte på landet med mann, barn og hamster. Og jeg elsker det!! Her på bloggen inviterer jeg deg inn i mitt liv og det som inspirerer meg, irriterer meg, gleder meg og rører seg i mitt hode og i mitt liv. Her på landet. Velkommen inn!
Dette innlegget ble publisert i Livet på landet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s